פירוש חלום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/11/20 11:27 יז בחשון התשפא

שאלה

היי, רציתי לדעת אם אפשר לפרש את החלום שחלמתי.

מה שחלמתי זה שאנחנו יושבים בארוחת שישי, ואנחנו רוצים לברך ולעשות קידוש , אבל כל פעם מישהו אומר לך את הברכה הלא נכונה בקידוש. למרות שכולם תמיד יודעים איך לברך.

אז סבא שלי יושב לידי ומחפש את התפילה, ומראה לי בספר תורה כל מיני דברים, אבל מה שזכרתי זה שהוא מראה לי לגבי מלכים שמלכו בישראל, ומצביע לי על השם מתן. ואומר לי משהו על האיש הזה אבל אני לא ממש מצליחה לזכור. שהוא היה משהו שקשור למלך. אבל מתן לא היה מלך ישראל.

בכל מקרה לאחר מכן, הוא מראה לי תמונות של בית המקדש. ומראה לי את מה שהיה פעם , מגדל עשוי זכוכית. ומה שיש היום, שכבר זה לא קיים. ואז אני מרגישה שאני ממש בתוך המקום הזה ורואה ארון קטן כזה למטה שאני מבינה שהיה שם דברים , אולי משהו שקשור לאש. אני לא בטוחה. בכל מקרה שם זה נגמר. מה אתה חושב שיכול להיות הפירוש? הקרבה שלי ליהדות או דבר כזה או אחר?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

הלוואי וידעתי לפענח את החלום המתוק הזה.

אין בינינו פותרי חלומות שיודעים לומר את משמעות החלום.

ואף על פי כן,

אני מציע לשאול את עצמך לאן ניתן להוליך את החלום הזה ? מה הוא יכול להוליד בך ?

שהלוא ״כל החלומות הולכים אחר הפה״, ולאן שהחלום הזה יובל - שם תהיה משמעותו.

כל טוב ושמחה