פיצויים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/05/22 18:05 יט באייר התשפב

שאלה

שלום רב, יש בביתנו כבר זמן רב בעיה במרפסת כך שמים רבים נוזלים מהמרפסת לתקרתו של השכן הדר מתחתינן. עמלנו רבות בשביל לתקן את זה, הרמנו מרצפות ומילאנו בחומר ושוב ושוב פעמים לא מעטות עם הזמן עבר השכן שהיה שם וכעת יש שם שכן אחר וגם הוא מתלונן על מים בתקרתו. השכן אמר לנו זאת פעמים רבות ואף איים כי יתבע אותנו אם לא נעשה משהו בדבר, בסופו של דבר הרמנו את כל המרפסת, צריך להחליף את כולה והוצאנו מלא חול בשביל שהשכן יהיה מרוצה. זה נשמע מאוד טוב שהשכן אומר לנו לעשות ולעשות וכן גם לקום, אבל האם אנחנו צריכים לשאת בכל התשלומים הגבוהים הללו? האם אפשר לדרוש ממנו שישתתף גם כן? אולי גם מהשכן הקודם? הרי הבעיה היא של הקבלן שבנה את הבניין ולא שלנו. תודה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

כאשר מדובר בדיני ממונות - חייבים לשמוע את כל הצדדים לפני שמכריעים.

על כן אכתוב רק את מה שעולה מתוך דבריכם, אולם זהו לא פסק הלכה, וכמובן לא פסק דין.

באופן עקרוני, אתם אלו שאחראים כלפי השכן על הנזילות, שכן המרפסת שלכם ובבעלותכם.

כמובן, שאתם רשאים לתבוע את הקבלן על כך שהוא לא עבד כשורה, אולם זה לא אמור להשפיע על החובה שלכם כלפי השכן, שהמרפסת שלכם היא הגורמת לו נזק. כיום מקובל לפסוק ש"גרמא בנזיקין" מחייב.

אני מקווה מאוד שתימצא הדרך שכולם יהיו מרוצים.

כל טוב ושבת שלום