פיג'מה בבית לבת כשיש אבא ואחים מתבגרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/11/20 04:59 טו בחשון התשפא

שאלה

בס"ד

שלום.

האם יש בעיה שאני אסתובב עם פיג'מה צנועה בבית בזמן שאבא והאחים המתבגרים נמצאים? כלומר.. מבחינת צניעות פנימית.

דבר שני, גם מול אחים זה בעיה חולצה קצרה של פיג'מה? זה מאד קשה לי ומצער אותי. אני בבית שלי, גם פה אני חייבת להיות ככה, במיוחד שקצר זה לא גופיה אלא משוחרר ונוח.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש הבדל גדול בין אבא ובין אחים. בפני אבא אין צורך להקפיד על צניעות כמו מחוץ לבית. כשאבא בבית את יכולה ללבוש מכנסיים וחולצת פיג'מה משוחררת ונוחה.

אבל מול האחים את חייבת באותה צניעות בדיוק כמו מחוץ לבית.