פחד מוות מהמוות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/12/20 22:38 יא בטבת התשפא

שאלה

שלום הרב,

אני מוצאת עצמי מפחדת מהמוות. כיצד אוכל לא לפחד מהמוות וממה שיקרה אחרי?

ולא לתת לפחד להופיע? מרגישה שרוצה לבסס מקום של בטחון בטוב ה' פה וכך לא להיות זהירה אך לא לפחד מהמוות בעולם הזה ולא לפחד מהעולם הבא..

תשובה

שלום

מלאך המוות הוא שליח אלוקי, לקדם את העולם לייעודו, עד שנתעלה מעל הצורך במוות בעולם התחיה.

ההבנה וההפנמה שהמוות הוא חלק מעבודת השם בהתקדמות העולם והנשמות בנתיים, מביאה השלמה עימו, עד כדי שיסןד המוות מעניק לנו בעצמו כוחות חיים.

סוד הקטורת המפיגה מגיפה ניתנה למשה על ידי מלאך המוות, משום שהכירו הטחד בתפקידו של השני, לעשות רצון השם.

אנו נשוב לעולם הזה בתחיית המתים, והנשמות זקוקות לעידון בגלגולים שונים עד אז. לכן המוות אינו סוף, אלא שינוי עמדה, וכמו כל אחת כזו אם העמדה משתנה כחלק מעבודת השם יש בה טובה וברכה ולא איום.

החיים ביסודם אינם נשימה ופעילות הלב והמח, אלא הדבקות בייעוד האלוקי. וזה אפשרי בכל מני עמדות, עם גוף ובלעדיו.

כל טוב