מפחדת שאתחתן ואתגרש, מה לעשות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 29/11/20 22:06 יג בכסלו התשפא

שאלה

היי,

אני ממש לחוצה בזמן האחרון מהחתונה שלי, או בכללי מהתהליך שאני אכיר מישהו ונתחתן ויהיה לנו מושלם.. ואז חס וחלילה נתגרש.. חס וחלילה.

מרגיש לי שבגלל שאני מפחדת על עצמי שאתחתן עם מישהו ולא יהיה לנו טוב, אז אני מקנאה בזוגות שמתחתנים והכל מושלם אצלם ואני די בטוחה שאני עושה להם עין הרע..

מה לעשות?

תשובה

שלום לך.

תודה שפנית אלינו, מקווה לתת לך מעט מענה בע"ה.

את מתארת כאן מצב מורכב. פחד להתחתן עם מישהו ושיהיה איתו הכי טוב ופתאום הכל יקרוס ויתפרק. מהפחד הזה, כבר יש מן ציור פנימי שלוחש בעורמה- 'איך יהיה לי טוב באמת? מה הסיכוי?'

לכן, באופן טבעי הכי בעולם הלב רואה זוגות שנראה שטוב להם באמת ומקנא, הוא רוצה גם.

ורק מהמחשבה על אחרים, שוב צץ הפחד שאולי עכשיו בגללך, יהיה להם רע ביחד.

ואו, יקרה! קודם אני איתך ממש, זה תחושות קשות וחוויה לא נעימה. ממש.

אנחנו חיים בעולם מורכב ונחשפים למציאויות לא פשוטות, יש לצערנו אנשים שמתגרשים (ופעמים זה טוב), יש אנשים שלא טוב להם. בגלל המציאות המורכבת, אני בטוחה שבלב של כל אחד מאיתנו יש את הפחדים והחששות לפני החתונה. פחד שלוחש בפנים, מה יהיה איתי? יהיה לי באמת טוב?

אז כן, חשוב לומר שזה הכי הגיוני בעולם המחשבות והתחושות שקיימות בך! זה הכי לגיטימי ואנושי! תתני לזה מקום, ממש כך.

הפחד לוחש עורמה

הפחד מצוי בתוכנו, הוא זה ששומר עלינו להיות זהירים מדברים מסוכנים, הוא מגונן עלינו וטוב.

עם זה, הוא יכול גם להזיק. איך? היצר הרע נכנס לתוכו ומתחיל ללחוש דרכו דברים שהכי הגיוני שבעולם שנחשוב אותם. המחשבות האלה פשוט טורפות לנו את החיים היפים שאנחנו חולמות עליהם, את הרצונות הטובים ואת האמונה הבהירה שמגיע לכל אחת ואחת מישהו שיהיה לה איתו הכי טוב! שהיא תשמח בו הכי שיש, תאהב אותו ותעריך אותו. וככה גם הוא ירגיש כלפיה מאד! כל אחת ראויה לזה, כל בת מלך!

אני רוצה לרגע להיכנס למה שהפחד גורם בפנים. אנחנו חושבות על זה שאנחנו נתחתן ויהיה לנו טוב, ואז הפחד של אולי פתאום זה יהיה רע ונתגרש עולה. הפחד הזה כבר נכנס לנו עמוק לדמיון ומתחיל לבנות שם הרים-'מה יקרה אז', 'איך זה יהיה', 'מה נעשה' ועוד ועוד.

הדמיון כבר חזק בתוך התמונה שהפחד לוחש בנו. התחושה היא ש'לי כבר לא טוב, אין לי סיכוי לטוב, איזה סיוט!'. וכאן מגיעה הקנאה. אנחנו מקנאים כי אנחנו מרגישים שאחרים קיבלו ואנחנו לא.

הקנאה מעלה את התחושה הנוראית עוד יותר, מגיעים מים עד נפש.

כאן אני רוצה לשים מן "יד עם עצור" ממש. שימי לב-

הלב מקנא במה שהוא רק צייר לעצמו בדמיון, שהוא לא יקבל לעולם.

באמת במציאות- הכי ברור בעולם שהוא יקבל!!!

ניווט לאמונה באור

אחרי שקצת דיברנו על הפחד צפות שאלות נוספות- אז מה עושים עם הפחד? מי אמר שלי זה לא יקרה הפחד הזה? הרי יש כאלה שזה קרה להם, עובדה. מי אמר שמגיע לי טוב?

בואי נפרט אותם אחד אחד וניתן עצה עליהן.

1. מגיע לי טוב!! איך אני יודעת? התשובה היא: ככה. ממש. לכל אחת ממנו מגיע את כל הטוב.

אנחנו הבנות של ה' ויקרות בעיניו מאד. בכל אחת ואחד מאתנו יש נקודות טוב גדולות, נקודות של אור וברכה גדולים. אנחנו כאן לא סתם, אנחנו נבחרנו כדי להיות שליחים של ה' להוסיף טוב וברכה, להוסיף חיים ושפע. זה מראה כמה ה' מעריך אותנו, סומך עלינו, ואוהב, אוהב אוהב ומוביל אותנו אל הטוב ביותר.

חשוב שאני אאמין שמגיע לי אך טוב וחסד. שאני ראויה לחיים מדהימים, לאיש מדהים וילדים הכי מתוקים שיש בארץ. חשוב שאאמין בזה.

ממליצה לך, משהו שלמדתי משיטת NLP

לכתוב לעצמך 5 בערך משפטים מחזקים. משפטים מחזקים, שהם הפך החששות והפחדים.

- משפטים על עצמך. לדוגמא: דברים שאת טובה בהם, נקודות של אור שבך.

- משפטים על הטוב שיבוא. לדוגמא: אני ראויה לטוב גדול, אני ראויה לבית מדהים ואיש הכי מדהים.

- משפטים על האהבה של ה' אלייך. לדוגמא: הקב"ה מוביל אותי אל הטוב ביותר, והוא ישלח לי איש מדהים ובית מדהים.

לעמוד מול המראה, להסתכל בעיניים ולומר אותם 30 פעמים ביום במשך חודש.

(השינון בפה ובקול מביא את המח להטביע את האמונות האלו בתוכך.) שמעתי על כמה וכמה שזה מאד עזר להן.

2. הפחד שמגיע אלינו פעם אחר פעם הוא לא סתם, יש לנו איזה רווח שעומד לנו מאחורה.

רווח שעוזר לו להישאר. מציעה לחשוב עם מישהו גדול, מורה, מדריכה, אמא או כל אדם גדול שאת סומכת עליו, מה נותן לך הפחד הזה? על מה הוא מגן?

בנוסף, מציעה לתת לפחד מקום. כשנותנים לו מקום, מזמינים אותו להיות בתוכנו ואומרים לו- 'בא, אנחנו לא מפחדים ממך, ברוך הבא' אז אנחנו נהיים שולטים עליו והוא לא עלינו.

לתת לחששות והפחדים מקום, להרגיש אותם בגוף ובפנים. כשנותנים מקום אז לאט לאט הדברים נעלמים.

מזכירה שלתת מקום מותר הכי, בגלל שזה ההרגשות שלך ואנחנו מכבדים אותם ובנוסף, בגלל שזה הכי אנושי ולגיטימי להרגיש את זה ולחשוש מזה.

3. חשבונות שמיים- החיים שלנו פה בעולם הזה לא מנוהלים על ידינו. כמה שאנחנו מתכננים את הדברים, חושבים בצורה מסוימת. בסוף ובהתחלה הקב"ה הוא אדון כל המעשים והדרכים, מסובב כל הסיבות. הקב"ה הוא המלך היחיד והאבא הגדול והאוהב מכל.

הקב"ה מראה לנו את פניו בשתי דרכים בעוה"ז. דרך אחת היא הדרך שבהירה לנו, סוכריות קטנות במציאות שאנחנו אומרים, 'אח, איזה אושר, אישה שמחה, כמה טוב'. הדרך השנייה היא גם לטוב גדול אבל היא פעמים קשה יותר ולא בהירה. שני הדרכים נועדו לגדל אותנו.

נכון, יש מציאויות שהקב"ה מזמן שהם קשות, מורכבות ולא מובנות לנו. אבל צריך לזכור שאנחנו קטנים בתוך תמונה רחבה, גדולה. אנחנו חלק קטן בפאזל האינסופי הזה. ויותר ממה שאנחנו יודעים, אנחנו לא.

אז עם הכל, להאמין שהעולם הוא טוב ושהקב"ה אוהב אותנו הכי שיש, אנחנו הבנים שלו!

להאמין שהוא ישלח לנו רק טוב. לשנן את זה, ממש! הקב"ה ישלח לנו טוב ויזמן אותנו למציאויות טובות, מתוקות ומלאות אור. ממש!

ממליצה לך, מליבי לפנות אל הקב"ה, לשתף אותו בתחושות, בחששות, בפחדים. לדבר ממש, הוא שומע. להתפלל אליו שישים בך מחשבות טובות וישלח לך איש שתחיו לנצח בשמחה גדולה, באהבה גדולה ויהיו לכם חיים יפים. לבקש שהדרכים יהיו בחסד, בחמלה ורכות ובאור שוטף.

יקרה,

בתפילה שאך טוב וחסד יובילו אותנו בשבילים השונים. בטוחה שיגיע לך טוב מטוב!!

אנחנו פה תמיד לכל שאלה, בהצלחה!

יהודית