פדיון הבן

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 22/03/20 20:12 כו באדר התשפ

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

בשעה טובה נולד לנו בן זכר ראשון.

יש לנו שאלה בנושא פדיון הבן - האם ניתן לערוך או לא ?

לפני מס' שנים עברה אישתי הפלה יזומה כאשר היה איחור מחזור של כ 7 ימים(אפילו פחות) כלומר טרם הגיע לשלב של בדיקת דופק העובר ,כלומר באולטרסאונד היה נקודה וטרם היה ניתן לדעת האם יתפתח להריון תקין. וניתנה בפניה האופציה לבחור לקיחת כדור או גרידה (בוצעה גרידה),

בנוסף , בהריון הנוכחי בשליש הראשון היה מעט דימומים האם זה משפיע על משהו לגבי הפדיון?

האם מבחינה הלכתית אנו יכולים לבצע פדיון הבן או שמא לא ניתן בעקבות הנ"ל?

שבת שלום

בברכה

משה

תשובה

שלום וברכה,

התשובה לכך מתחלקת לשלושה מצבים:

א. אם ההפלה הראשונה הייתה בוודאי בתוך 40 יום מיצירת הוולד (ליל הטבילה), עושים פדיון הבן בברכה כרגיל.

ב. אם ההפלה הייתה לאחר ה40 יום מיצירת הוולד, ועד סוף החודש השלישי להריון, יש בזה מחלוקת האם עושים פדיון בברכה, או לא. בכל אופן, אם ידוע בברור שהעובר לא הגיע למצב של ריקום אברים, אפשר לעשות פדיון בברכה. אך אם יש ספק בנידון, יעשו פדיון בלי הזכרת שם ה'.

ג. אם הייתה הפלה מחודש ורביעי והלאה, אין צריך לעשות פדיון הבן כלל.

רפואה שלימה

ובשורות טובות