פדיון הבן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/02/20 12:21 טז בשבט התשפ

שאלה

היי, אני נשואה ובהריון בחודש השמיני ויש לי בן. לפני 6 שנים אני ובעלי היום עברנו הפלה

תאריך הווסת האחרון לפני ההפלה היה ב-29.4.14 לאחר כמה ימים הייתי אצל רופא ב8.6.14 ובתאריך ה14.6.14 הייתה הפסקת הריון. אני יודעת שעל פי ההלכה זה 41 ימים ויום ההתעברות היה לאחר הווסת כמובן

שאלתי האם נוכל לקיים פדיון הבן בעזרת ה׳?

תשובה

בסד

שלום וברכה

לפי הנתונים שמסרת לא היו 40 יום בהריון הראשון ולכן אי"ה אפשר יהיה לעשות פדיון.

יהי רצון שהלידה תעבור בשלום ובשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ