פגם הברית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/04/20 22:55 כב בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי בעיה קשה של פגם הברית אני כל יום פוגם וניסיתי לקבל על עצמי להתחזק ולא הצלחתי אני כבר המון שנים ככה ונמאס לי כל כך .

הצלחתי לשמור 5 ימים ופגמתי ואז שוב עוד 5 ימים ופגמתי וזה הורג אותי מבפנים.

אני כל כך רוצה כבר שהשם ישלח לי זיווג משמיים בת זוג שתהיה בדיוק הטעם שלי ואיך הוא ישלח לי שאני כל פעם פוגם?

מה יש בשמירת 40 יום את הברית?

מה הסגולות כאילו ואם אני אשמור 40 יום אז אני ארגיש יותר רוחניות וקדושה והשם ישלח לי בת זוג?

תשובה

שלום

כמה דברים:

א. להצליח לשמור חמישה ימים כל פעם זה לא דבר קטן בכלל. להפך. מכיון שזה ניסיון קשה עבורך, אתה חייב לדעת שיש לך שכר גדול ועצום על כל התגברות, ובטח אם היא נמשכת כמה ימים.

נכון. יש גם נפילות, והרבה. זה בהחלט לא טוב ומאוד מצער. אבל זה לא מקטין בכלל את כל הערך של ההצלחות.

ב. העובדה שיש לך נפילות לא אומרת שבגלל זה לא תמצא את זיווגך. תשאיר לקב"ה את החשבונות שלו.

ג. אני לא חושב שנכון להתמקד דווקא ב 40 יום. ככל שמצליחים יותר, עולים למעלה גבוהה יותר. אולי דווקא ההתמקדות במטרה רחוקה כזו, גורמת לך להתייאש, ולהרגיש שאין לך סיכוי.

אני מציע במקום זה להציב מטרות קרובות. להוסיף עוד כמה שעות. עוד יום אחד. זו דרך יותר נכונה, ועם יותר סיכוי להצלחה.

ד. אני מציע שתקרא את שתי התשובות הבאות. אני חושב שיש בהן עצות טובות. בנוסף, אני מציע שתשקול אפשרות של בקשת סיוע מגורם מקצועי. אפשר להתייעץ עם ארגון 'בקדושה' או דרך אתר 'עבודה בעיניים'.

https://katzr.net/8fec44

https://katzr.net/1f3004

כל טוב ובהצלחה גדולה