פגיעה בכבוד רב מכובד מאד כחוקר פרטי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/02/22 13:00 כו באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב

אני חוקר פרטי ונדרשתי לברר מידע על תלמיד ישיבה תחת סיפור כיסוי

יצרתי קשר עם רב הישיבה שהנו בן של רב מכובד מאוד

הלה שהיה חד מאוד מייד "שרף" אותי וסיימנו את השיחה

הפחידו אותי בטענות שהתעסקות עם קדושים עלולה להביא לפגיעה בי

אני מאוד מוטרד מהנושא ורוצה לדעת כיצד לפעול להבא

למען הסר ספק הפניות אינן כוללות גזל כלשהו , פונים לשאלה כללית ותוך כדי כך מפתחים את השיחה לנושא הרצוי

תשובה

שלום

אינני יכול להכריע מבלי להכיר את הפרטים.

ככלל מותר לשנות על מנת להשיג מידע במקרים חריגים שהותרו בהלכה. גם אם המזיק הוא תלמיד חכם מכובד מאד, אם הוא מזיק ובמקביל מסרב להגיע לבית דין כהלכה, וכדומה.

אולם יש בזה צורך בזהירות רבה שלא לפעול כנגד הדין, שהרי רק במקרים חריגים הותר לנהוג כך. על כן, כל מקרה לגופו.

כל טוב