פאות ארוכות וכיפה גדולה - סימן למשהו?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/04/18 21:21 כה בניסן התשעח

שאלה

היי שלום קוראים לי הדר ואני בת 16 קודם כל כל הכבוד לכם העמוד הזה משרת אותי המון בחיים הפרטיים שלי ועוזר לי הרבה אז תודה רבה!!

שאלתי היא כזאץ אף פעם לא הבנתי בבנים את הקטע של הפאות ? מזה אומר? מי שיש לו זה אומר שהוא יותר דוס? למה לרבנים שי את זה? ועל מזה מעיד?

והדבר השני זה כיפה? אם הם מגדילים מזה אומר? ולמה הם מגדילים? יש הלכה שאומרת גודל צסוים? מי שיש לו כיפה גדולה הוא דוס או מתחזק?

אשמח לתשובה בהקדם ושוב פעם תודה רבה!!

תשובה

שלום לך הדר היקרה

גם פאות וגם כיפה גדולה אינם חיוב מעיקר הדין, אלא זה מנהג שהתפתח בכל מיני מקומות. הבסיס של המנהג הוא האיסור לקצוץ את פאות הראש והזקן בתער, וכן החיוב לכסות את הראש.

כיום, זה מקובל כסימן לעוצמה רוחנית ודתית מהסיבה הפשוטה, שהפאות והכיפה הגדולה הם דברים בולטים. כאשר אדם מדגיש את החיבור שלו לבורא עולם מבחינה חיצונית זה בדרך כלל אומר שזה חשוב ומשמעותי עבורו.

חשוב להדגיש שכמו כל דבר חיצוני זה לא משהו הכרחי. יש אנשים עם כיפות גדולות ופאות שרחוקים מיראת שמים ויש אנשים עם כיפות קטנות ובלי פאות שמלאים ביראת שמים.

מקוה שמובן יותר

טוביה

tsbias1@Gmail.com