עשרון

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 17/01/21 17:54 ד בשבט התשפא

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב צבי יניר

ויקרא ה יא

ספר החינוך מצוה קכה - שלא ליתן שמן זית במנחת חוטא

וכל המנחות הקריבות לגבי מזבח טעונות שמן ולבונה, ולוג (345 סמ"ק) שמן לכל עשרון, וקומץ לבונה (סוג בושם) לכל מנחה בין שהיתה עשרון אחד או אפילו ששים עשרון, אבל יותר מששים אין מביאין במנחה אחת, חוץ ממנחת קנאות

יכול להיות 60 עישרון ? (60*2.5= 150 ליטר קמח שזה כ 105 ק"ג)

תודה ממשה

תשובה

כן זו משנה מפורשת

משנה מסכת מנחות פרק ט משנה ג

....חצי לוג מה היה משמש חצי לוג מים לסוטה וחצי לוג שמן לתודה ובלוג היה מודד לכל המנחות אפילו מנחה של ששים עשרון נותן לה ששים לוג רבי אליעזר בן יעקב אומר אפילו מנחה של ששים עשרון אין לה אלא לוגה שנאמר (ויקרא יד) למנחה ולוג שמן ששה לפר ארבעה לאיל שלשה לכבש שלשה ומחצה למנורה מחצי לוג לכל נר: