ערלה בלימונים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/06/21 21:02 ז בתמוז התשפא

שאלה

יש לא רחוק מביתי עץ לימונים גובה מאוד, שכבר נמצא הרבה שנים ובוודאי שעבר עליו 4 שנים. העץ צמוד לחניון, והלימונים נופלים מידי פעם לרצפת החניון , והרבה פעמים הם נדרסים והולכים לפח. בעל העץ ראה אותי אוספת יום אחד איזה שלושה לימונים מהחניון ואמר לי שאין לו בעיה שכל מה שמעבר לגדר אפשר לקחת. וככה הבנתי בטוח שאין בזה גזל. כעת אני רוצה לדעת האם מותר לי לאכול את הלימונים האלו? האם אני צריכה להפריש תרו"מ אם אני אוספת כל פעם רק בודדים בין 1 לשלוש לימונים. פשוט כי אין עוד מעבר לזה. ובעיקר רציתי לדעת האם עלי לחשוש מערלה ומנטע רבעי. בעל העץ אינו אדם דתי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

פירות הפקר אין בהם חיוב תרו"מ, לא משנה כמה את לוקטת.

בדבר ערלה את אומרת שכבר עבר עליו 4 שנים א"כ אין צורך לחוש לערלה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ