עניי ביתך קודמים לעניי עירך

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/03/20 14:10 יד באדר התשפ

שאלה

אם אדם שלא הוזמן למין סעודה משפחתית , כמו סעודת פורים פשוט מגיע בלי הזמנה.. הסעודה קצובה למספר אנשים ואם הוא יישאר יחסר למישהו אוכל.. מותר לומר לו ללכת?

יש לציין שזו גם סעודה משפחתית ואינטימית והוא פחות קשור לאווירה

תשובה

שלום

האם זה מותר? כן. בתנאי כמובן שזה נעשה באופן שבטוח שהוא לא יתבייש.

האם זה רצוי? אולי אם הייתה ודאות מוחלטת שהוא לא ייפגע. אם זה לא ודאי, צריך לשקול היטב אם הרווח בזה שהוא לא יהיה, לא מתגמד מול הנזק. יש פעמים שצריך מסירות נפש, וכל שכן דברים אחרים, כדי לא לפגוע באחרים.

כל טוב ופורים שמח