עניין מקומנו בעולם

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 04/03/21 22:58 כ באדר התשפא

שאלה

שלום הרב, האם זה הגיוני שהגענו לעולם הזה ובכלל לקיום עצמו בשביל ההנאות? כי בסופו של דבר אם נחשוב על זה לעומק, כאשר אנחנו מקיימים מצוות זה בשביל שיהיה לנו עולם הבא טוב יותא ושנהנה בו יותר, והרי מפה שאנחנו עושים מצוות בשורשן מתוך אגואיסטיות, רק בשביל שיהיה לנו טוב יותר..

תשובה

שלום וברכה,

למרות שאין איסור לנו להנות בעולם הזה, בכל אופן בוודאי שאין תפקידנו בעולם הזה הוא רק כדי שנהנה ונדאג לעצמנו. מטרתנו בעולם הוא לקדש ולפאר את שמו של הקב"ה בעולם הזה, שזה בא כמובן לידי ביטוי בלימוד התורה ובקיום המצוות שבין אדם למקום, ובין אדם לחברו.

כאשר אדם מקיים את המצוות רק כדי שיהיה לו טוב בעולם הבא אין בזה איסור, אך זו דרגה נמוכה בעבודת ה', דרגה של "על מנת לקבל פרס". בכל אופן כל מטרתנו בעולמנו צריכה להיות קידוש שמו של הקב"ה בעולם.

ולמרות שאנחנו מאמינים בשכר ועונש על מעשינו בעולם הזה, אין זה מה שצריך להנחות אותנו, אלא רק קידוש שמו של הקב"ה בחיינו ובעולמנו.

ברכה והצלחה