ענווה ותכלית החיים לימוד תורה לנשים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/05/21 07:42 ב בסיון התשפא

שאלה

שלום כבודו

יש לי מספר שאלות:

1) אני דתייה מאמינה אך אני מתקשה להתחבר לתכלית החיים משום מה וזה מאוד מקשה עלי באורך החיים שלי כמובן, לא יודעת מה לעשות כדי להתחבר. אשמח לעצות

2) מנסה ללמוד כדי לקנות לעצמי מידת הענווה. אך לא נעים לי להרגיש שאני כלום ושום דבר האם אני טועה בהבנה? האם חובה לקנות מידת הענווה (כי ראיתי בספר מסילת ישרים שהענווה היא חלק מקניית החסידות ולא הצידקות)?

3) האם כתור בחורה מותר לי ללמוד תורה וזה כדאי. האם מותר להגיד שאשב לדוגמה חצי שעה כל יום ללמוד בלי נדר או שזה בעיה?

-המלצות לספרים לבת מתחילה כמוני לקרוא והאם יש ספרים שלא מומלצים לבנות...?

תודה מראש!! שירה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

תזכי למצוות על שאלותיך הרציניות והמחכימות.

1. אינני יודע בבירור מה היא תכלית החיים. אני יודע מה תפקידי בעולם - להיות עובד ה' ולקדש שם שמיים בעולם במעשי הן הפרטיים והן בשותפות עם מעשי כלל ישראל.

ביום בו נולדת, כנראה שהקב"ה 'החליט' שהעולם זקוק לך ולכן הביא אותך לעולם ביום זה. וכעת האתגר הוא למלא את תפקידך. (כל שנה ביום הולדתך - זו ההזדמנות לחשבון נפש ולהוסיף כוחות בכיוון זה).

2. הענווה איננה להרגיש שאת כלום.

משה רבנו, עליו נאמר העניו מכל אדם, עושה רבות בעולם הזה. החל מהוצאת ישראל ממצרים ועד עמידה מול ריבונו של עולם בתקיפות בבקשה על עם ישראל.

הענווה היא להרגיש שזה לא 'בזכותי' אלא הקב"ה נתן לי כוחות לעשות את החיל הזה.

הענווה היא שלא להשתרר על אחרים בזכות הכישרונות שלי. בהחלט ניתן בענווה להנהיג את ישראל.

דוגמא לכך היא הענווה של דוד המלך לעומת הענווה של ירבעם בן נבט, המקים במות ועגלים לעבודה זרה רק כדי שבבית המקדש לא יהיה מצב בו הוא חייב לעמוד ואילו רחבעם, מלך מבית דוד, ישב.

אותה גאווה מביאה אותו, לדברי חז"ל, כאשר הקב"ה מציע לו לטייל ביחד עם דוד המלך בגן עדן, הוא שואל מי ילך בראש, וכאשר נאמר לו שלא הוא ילך בראש הוא מוותר על כך.

3. ברור שעליך לשבת וללמוד תורה לפחות חצי שעה ביום - היא חיינו ואורך ימינו.

קשה להמליץ לך על ספרים מבלי להכיר אותך. ברור שמסילת ישרים הוא ספר יסודי ומצוין,

כמו כן ללמוד בתנ"ך, בתורה דברי אלוקים חיים, ובנביא דבר ה' לעבדיו הנביאים, במקום בו יש לכך משמעות לדורות.

בהצלחה

דוד לוי

לשאלות והדרכות נוספות ניתן להתקשר אלי הביתה 098987548

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן