עמותת איילת השחר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/09/21 17:43 יד בתשרי התשפב

שאלה

שלום הרב.

בשנים האחרונות אני נחשף לפעילות של העמותה החרדית איילת השחר, שבין היתר, נכנסת לקיבוצים שיא החילונים מקימים שם בתי כנסת ומכניסים אברכים חרדים לתוך הקיבוצים ולאט לאט מחברים יותר את תושבי הקיבוצים.

איך קרה מצב שדווקא אנשים שבעלי השקפה ותוכן רוחני חרדי הצליחו לעשות את זה, בעוד מתוך הציונות הדתית זה לא קרה?

אין בכוונתי להצר על פעילותם אלא רק לברר נקודה אמונית רוחנית זו על מנת לקבל תשובה בעלת ראייה רחבה יותר מהרב.

תשובה

שלום וברכה

אני לא נמצא בתחרות עם החברה החרדית.

בד בבד, מעריך כי העובדות לא נכונות.

בשני מובנים:

ראשית, כמות בעלי התשובה בציונות הדתית היא עצומה. לא על ידי כניסה לקיבוצים, אלא על ידי חיים משותפים, שרות צבאי, עבודה משותפת וכדו׳. ובעיקר, מתוך הקפדה שהבחירה תהיה בחירה חופשית, מרצון, מתוך התקדמות אט אט לעולמה של תורה.

שנית, לעולם תבדוק לא רק כמה שערים נפתחו, אלא גם כמה ננעלו בגלל התנהגות מסוימת. כדי להסיר ספק - צריך לבדוק את זה גם בציבור החרדי וגם בציבור הציוני דתי. ברם, בלי לעשות את הבדיקה הזו - אי אפשר אפילו לעסוק בניסיון לפענח את התופעה.

כל טוב ושנה טובה