עונש לדור המבול לפני שניתנו 7 מצוות בני נח

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 12/10/18 11:06 ג בחשון התשעט

שאלה

שלום לכבודו,

הכיצד נענש דור המבול אם עדיין לא היו 7 מצוות בני נח שעברו עליהן?

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

על פי הרמב"ם בהלכות מלכים (פרק ט' הלכה א') כבר אדם הראשון נצטווה ב6 מצוות מתוך ה7:

"על ששה דברים נצטווה אדם הראשון: על ע"ז ועל ברכת השם ועל שפיכות דמים ועל גילוי עריות ועל הגזל ועל הדינים. אע"פ שכולן הן קבלה בידינו ממשה רבינו והדעת נוטה להן, מכלל דברי תורה יראה שעל אלו נצטוה. הוסיף לנח אבר מן החי שנאמר אך בשר בנפשו דמו לא תאכלו נמצאו שבע מצות, וכן היה הדבר בכל העולם עד אברהם. בא אברהם ונצטוה יתר על אלו במילה והוא התפלל שחרית. ויצחק הפריש מעשר והוסיף תפלה אחרת לפנות היום. ויעקב הוסיף גיד הנשה והתפלל ערבית. ובמצרים נצטוה עמרם במצות יתירות עד שבא משה רבינו ונשלמה תורה על ידו."

לפי זה צריך לומר שהמצוות כתובות בפרשת נח כתזכורת לנח ובניו שלא יעברו על מה שעבר דור המבול ונענש עליו, אבל כבר אדם הראשון ובניו צוו בהן (חוץ מאבר מן החי, שהרי עד נוח היה אסור להם לאכול בשר בכלל).