עונג שבת

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 20/07/17 22:42 כו בתמוז התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב.

לאחרונה היה לי ויכוח אם חברי אם טעם האוכל אכן יותר טוב בשבת מאשר ביום חול

אני מאוד אשמח אם הרב יוכל לתת לי מענה בנושא בתודה

תשובה

הגמרא אכן מספרת לנו על 'תבלין' מיוחד של שבת, והוא הקודש. הקדושה שיש בשבת נותנת למאכל מהות מיוחדת. האם בהכרח זה יהיה ערב על כולם? לא בטוח בכלל. האם יש הבדל רוחני גדול בין המאכלים הגם שהם בדיוק באותו התיבול ובדיוק אותו הדבר כאשר אוכלים אותם ביום שבת וכאשר הם נאכלים ביום חול ? כן.

כללו של דבר. טעם המאכל שמלמד על מהותו הפנימית אכן שונה רוחנית וסגולית. אנשים מסויימים יכולים להרגיש בשינוי גם בטעמו הממשי.