עולם הבא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/03/20 23:19 טו באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי 2 שאלות,

1. אומרים שבעולם הבא (גן עדן לצורך העניין) יש את כל מה שיש בעולם הזה האם זה אומר שיש שם שינה או שנמצאים ערים כל הזמן כל הזמן?

2. עונג העולם הבא הוא להתענג על ה' ושמעתי שפירוש זה הוא לדעת ולהבין את כל דרכי ה' להנהיג את העולם הזה האם זה אומר שבעולם הבא/גן עדן אני לא אוכל ללמוד נגיד שמואל גמרא או דברים אחרים שמעניינים אותי כיום?

תשובה

שלום לך,

אף אחד לא באמת יודע מה יש בעולם הבא.

1. כיון שאין שם גוף אלא רק נשמה, לכן אין צורך בדברים גופניים כמו שינה וכד'.

2. חכמים אומרים שאז הנשמה תבין את מה שהיא למדה ולא הבינה בעולם הזה - אינני יודע

בברכה

דוד לוי