עובדין דחול - פרסומות בשבת

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 04/07/17 08:41 י בתמוז התשעז

שאלה

שלום הרב,

כחלק מלימודיי בישיבה, נפגשתי עם ´פניני הלכה שבת ב´, וראיתי שם, בעמוד 139, שכתוב: "מותר לפרסם ולקרוא בעלוני שבת פרסומות של קניית צרכי מצווה, כגון ספרי קודש ובתים בהתנחלויות".

כמובן שמצוות יישוב הארץ, כפי שכותב הרמב"ן ואחרים חשובה היא ומצוותה על כל יהודי ויהודי בכל רגע נתון.

רציתי לשאול את הרב האם מה שכתב הרב מלמד נוגע לפרסומות של כל בית בארץ ישראל, או שמא רק פרסומות על בתי בהתנחלויות? שכן עלונים רבים מפרסמים בתים שלא רק בהתנחלויות.

ואם אכן זו ההלכה, לא ברור לי מה ההבדל בין בתים בהתנחלויות לבתים בשאר ארץ-ישראל, שכל כולה קדושה באותה המידה.

אשמח שהרב יעזור לי לצאת מספקותיי ויכוון אותי לדעת הישר.

תודה רבה,

חובב

תשובה

שלום וברכה,

אנא תעיין בהרחבות על פנה"ל שם מוסבר בפירוט ההבדל בין שטחי יהודה ושומרון ושאר אזורי הספר שמוטל עליהם חשש לפינוי וקיימת גם סכנה ביטחונית לבין אזורים בטוחים יותר.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה