עגיל שלישי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 02/12/20 21:37 טז בכסלו התשפא

שאלה

שלום הרב, קוראים לי אמונה ואני בכיתה י'. אני רוצה לעשות חור שלישי אבל אמא שלי לא אוהבת. בשבילה גם חור שני זה קצת יותר מידי.. כי בשבילה חור שלישי זה כבר לגמרי לחורר את האוזן והיא לא אוהבת את זה. אני ממש רוצה לעשות.. וקראתי גם שמותר לפי ההלכה.

אני לא עושה את זה כי הרבה עושות.. אני חושבת שזה יפה וזה עדין. זה לא כדי למשוך תשומת לב. זה בשבילי. ואני רוצה שאמא שלי תסכים לי. אבל אצלה אין ויכוח בנושא. אני יודעת שהיא עושה את זה לא כדי לעשות לי בכוונה. אלא כי היא חושבת שזה פחות מתאים. אשמח שתענה לי מה אתה חושב.

תשובה

שלום אמונה,

יש לדון האם עגיל שלישי הוא דבר צנוע. זו שאלה לנשות חינוך, אמא או מורה באולפנה.

מלבד זאת, בגילך, עליך לשמוע בקול ההורים.

בהצלחה בכל אשר תפני!