עברתי על לשון הרע?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/06/22 17:55 א בתמוז התשפב

שאלה

שלום ותודה רבה על העזרה,

יש לי שאלה לגבי עניין ספציפי בלשון הרע-

אם יצא מקרה, בו פלטתי פרט מתוך כעס על הבן אדם ( פרט עובדתי שאין בעיה שידעו אותו לדוגמה- שירה עשתה ניתוח אוזניים) וזה מול אותו הבן אדם אבל הוא לא שומע שמדברים עליו.

האם זה לשון הרע?

ואם כן, איך אוכל לכפר על החטא? הרי הבן אדם אינו יודע שדברתי עליו.

תודה רבה על עזרתכם ותמשיכו בעבודתכם הנהדרת!

תשובה

שלום לך!

הלוואי וכולנו היינו רגישים קצת יותר לענייני לשון הרע כמו הרגישות שלך.

האמת, גם אם אדם שמע עליו לשון הרע זה עדין לא אומר שזה בסדר, בטח אם הוא לא שמע את זה.

כשאנשים אומרים 'והייתי אומר את זה לפניו' זה לא הפוך את זה לבסדר.

אמנם, אם זה משהו שהם כבר אמרו ברבים ולא ביקשו ממי ששמע שלא לשתף אז אין עם זה בעיה.

היה וזה כן נחשב לשון הרע אני חושב שהדבר הנכון לעשות זה את שני הדברים הבאים-

א. לא צריך לעשות מזה ענין אבל כן לשתף שזה נאמר ואם צריך לבקש סליחה.

ב. מציע בנוסף ללמוד הלכות לשון הרע – יש ספרים שמחולקים ללימוד יומי כמו 'נצור לשונך' של הרב זליג פליסקין זצ"ל שמבוסס על הספר של החפץ חיים.

מקווה שהתשובה התמציתית נתנה תשובה.

נשמח אם יש עוד שאלות, בנושא זה או נושאים אחרים.

בברכה,

נתנאל