עבודה לבחורה בתחנת דלק

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 31/08/20 14:59 יא באלול התשפ

שאלה

בס"ד

שלום וברכה לכבוד הרב,

אנחנו גרים במקום דתי, ואני סטודנטית ומחפשת עבודה,

הציעו לי לעבוד בתחנת דלק שביישוב שלי, אבל אמרו לי שלא מתחייבים לזה, שאני יעבוד רק עם בנות.

אני מכירה את עצמי, ויודעת שאני יכולה להשתדל מאד לשמור על עצמי. אבל מכירה בזה שאין אפוטרופוס לעריות וזה יכול להוריד אותי רוחנית מאד.

מה הרב ממליץ לי לעשות? זה שייך בכלל עבודה כזאת?

לכאורה היישוב דתי.. ואני קרובה לבית.. סטודנטית עסוקה..וצריכה כסף.

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אשריך שאת מחפשת לעשות את רצון ה'.

כמובן, שכדי לענות על השאלה באופן חד משמעי צריך להכיר אותך, ולהכיר את פרטי המקרה.

אך ישנו כלל הנכון שהצגת, שאומר:

מקום שיוריד אותך מבחינה רוחנית הוא מקום שעדיף שלא להיות בו.

לגבי פרנסה עבורך: "הרבה דרכים למקום ברוך הוא". ולא בכל עבודה נעבוד כדי להרוויח כסף.

מציע לך להתייעץ אם מישהו שאת מעריכה שמכיר אותך ומכיר את המקום, ואם בהחלט יש סיכוי משמעותי לפגיעה רוחנית וכדומה - לא ללכת לעבוד שם.

בתפילה שה' יאיר עינייך, וישלח לו מברכתו פרנסה בשפע רב.

בברכה רבה,

הלל מרצבך

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן