עבודה אלקטרונית בבית חולים כפיקוח נפש

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 14/10/20 23:36 כו בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב .

רציתי לדעת עם לעבוד בבית חולים במחלקת טכנית שאחראים על הגנרטורים על הדוודים ועל המכונות הנשמה וכל תקלה טכנית שקשורה לאלקטרו מכניות זה פיקוח נפש לשבת ?

תודה

תשובה

שלום וברכה,

אם מדובר על עבודה של תיקון מכונות הנשמה וכדומה בוודאי שזה יכול להיות עבודה של פיקוח נפש.

הכל תלוי בסוג העבודה ובתנאים הקיימים.

לגבי חילול שבת, ההיתר לחלל את השבת תלוי בשאלה האם יש צורך הכרחי להציל מישהו כעת, אז מותר לחלל את השבת.

אבל אם יש מספיק מכונות הנשמה באותה שבת אין היתר לחלל שבת עבור תיקון מכונה וכדומה.

לסיכום,

אם בעבודה מסוימת יש צורך מיידי כדי להציל חיי יהודי (אפילו רק ספק) - מותר לחלל עבור כך את השבת.

אם אין צורך ישיר בהצלת נפשות באותה עבודה ספציפית - אין לחלל את השבת.