סתירה בין הסתפקות במועט לבין שגשוג כלכלת המדינה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/05/21 15:41 כח באייר התשפא

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב.

כאשר יבואו בעזרת השם ימים טובים בהם כלל ישראל יפנה מן החומריות אל הרוחניות, תתרחש בהכרח פגיעה בתרבות הצריכה, שכה עוזרת לכלכלה בימינו. האם לא תתרחש אז פגיעה אנושה בכלכלת המדינה ובחוסנה? כיצד ניתן ליישב את הסתירה?

בברכת שלום על ישראל, תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אני מאמין שחלק ממהות הימים הטובים שיבואו יהיו מבוססים על איזון נכון בין שני היסודות החשובים האלה: בין הצניעות ומקומו של העושר ובין המידות הטובות,

לאמור: לא יהיה זה נכון לנטות לאחד הקצוות, כי אם לקיים תרבות צריכה בסיסית, הטובה גם לאדם עצמו וגם לכלכלה.

כלטוב ויישר כוח על תשובת הלב לנקודות אלה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן