ספר תורה

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 27/08/17 10:01 ה באלול התשעז

שאלה

צהריים טובים הרב האם מותר לילד מתחת לגיל בר מצווה להגביע ספר תורה?

תשובה

שלום וברכה.

מצוות הגבהת ספר תורה גדולה היא עד למאוד, ואמרו בירושלמי

ארור האיש אשר לא יקים את דברי התורה הזאת - מי שלא מגביה את ספר התורה, שהמגביה נוטל שכר כל העולים כולם, ולכן מצוות הגבהת התורה גדולה היא עד למאוד.

אמנם יש להיזהר מאוד שהספר לא ייפול, ולכן למרות שאין מניעה עקרונית שילד יגביה, טוב לתת זאת לאדם מבוגר, הם בגלל גודל קדושת המצווה שילד אינו מצווה, והן מחמת כובד הספר שחלילה לא ייפול.

אולם אם הילד הינו חסון וע"י מצווה זו יחנכו אותו למצוות והדבר חשוב עבורו ניתן להעלותו להגבהת התורה.