ספר לימוד עם נערה מתבגרת: על מה אתם ממליצים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/02/21 17:28 יב באדר התשפא

שאלה

שלום וברכה. סיכמתי עם ביתי בת ה-15 ללמוד 5 דקות ביום .

אני מחפש ספר עם נושאי יהדות ואמונה ע"מ לגרות את העולם הפנימי שלה ולהוציא אותה מהמסכים. יש לכם רעיונות?

אני פשוט לא מוצא ספר שמתאים לדור הזה

תודה רבה

תשובה

גבריאל שלום.

יישר כוח על היוזמה המדהימה. להצליח לקדם בדרך החיוב ועוד להרוויח זמן איכות עם הבת שלך זה בהחלט מעורר השראה, דווקא בימים אלו.

לפני ההמלצות שלי, רעיון קטן: מה דעתך לנסות לשתף אותה בבחירה? הרי בסופו של דבר הערך האמיתי הוא הלימוד והזמן המשותף, השיחה, הקירבה. הספר - הוא "רק תירוץ". לך כאבא יש המון מה לתת לה מבחינת הקשבה, הבעת עניין ברעיונות שלה, פרגון, וגם שיתוף במחשבות שלך. יכול להיות שאפילו ללמוד פרשת שבוע, או הלכות אקטואליות, או כל דבר אחר שהיא מתחברת אליו - ייתן לך את המצע שעליו תוכל לייצר שיחה נעימה.

מספר רעיונות שעלו לי –

1) בצל ידך : ספר מתוק, בעל קטעי עומק ויחד עם זה הסבר פשוט ובהיר לאחר כל פסקה. עוסק בעיקר בהעצמה אישית, בוב שבי, יש בו קצת עניין מידותי. מתאים לגיל של הבת שלך.

2) יש לך כנפי רוח : ספר שמעמיק בתורת הרב קוק, יותר לימוד והסבר, ספר ברמה גבוהה קצת יותר של לימוד צריך קצת 'להחזיק ראש'. אם הוא מתאים לסגנון שלה ושלך זה יכול להיות מצוין, עוסק הרבה בהעצמה וב'כנפיים' שיש לנו.

חוץ מזה שמעתי גם על : סוד הנקודה הטובה, דבש מסלע, מי שטעם יין הונגרי – אבל לא מכירה אותם אישית.

בהצלחה רבה ויישר כוח על היוזמה. מוזמן לעדכן איך זה הולך, ולדבר איתנו גם בווטסאפ ובמוקד הטלפוני, כוכבית 8298.

טליה

(12)