ספה מעור חזיר בטיול בחו"ל

חדשות כיפה רבני כושרות 10/08/22 17:40 יג באב התשפב

שאלה

כבוד הרב שלום. מתוכננת לי נסיעה לחול, והספה והרהיטים בדירה שנלון בה עשויים מעור לבן. איני יודעת אם זה מעור של חיה טמאה או שלא, וככתוב בתורה לא לגעת גם בגופת חזיר.. אנחנו נבשל שם כך שדברים שיגעו ברהיטים כנראה יגעו אח"כ בשולחן ובמוצרי מזון. האם לבטל את הטיול? תודה

תשובה

שלום וברכה

לא כתוב בתורה לא לגעת בחזיר.

האיסור לגעת בנבלה הוא איסור טומאה, ונאמר רק לגבי כהנים שצריכים לשמור על טהרתם, ובזמן שיש טהרה בישראל.

אין שום סיבה שדברים שתבשלו יגעו ברהיטים, וגם אם כן העור אינו אוסר את המאכלים כי אין בו טעם.

תמיד טוב יותר מבחינה הלכתית להשאר בארץ ישראל, ורבים אף סוברים שזה ממש חיוב מן התורה.

בברכה

יצחק דביר