סנדק

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/07/21 16:59 יז באב התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

ילדתי את בני הראשון לפני ......

מפאת הרצון לשמור כל שלום בית לא התווכחתי עם בכלי בעניין הסנדקאות כי היא ברור לו שאביו יהיה הסנדק. אבי זל נפטר.

אביו איש דתי אבל יש לו מספר תכונות בעייתיות יחד עם תכונות מאד טובות.

בערפול ההריון ואחרי הלידה ובאמת מתוך רצון לשמור על שלום בית לא התנגדתי בכלל אבל עכשיו מרגישה ממש תחושה קשה לגבי זה.

בעלי מאד עיוור לחסרונות שנמצאים אצל הוריו ולא יבקר אותם מעולם אבל אלו דברים שכל מי שמכיר אותם יודע.

איך אפשר להקל על התחושה?

מרגישה מצפון עבור בני.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

את עשית נכון מאוד.

על אף העובדה שיש בעיות אצל אביו - אביו היה אמור להיות הסנדק, וכך ראוי שיהיה.

ודווקא הדרך בה הלכת - הרצון לשמור על שלום בית - היא הדרך הנכונה, ואפילו הקב״ה מחה את שמו על המים לצורך כך.

על כן, זו זכות גדולה, ובעזרת ה׳ - היא זו שתלווה את הילד לאורך חייו, וזה יהיה בסיס הבית שתקימו ביניכם.

יישר כוח גדול