סיום מסכת - יום הולדת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/11/20 23:58 יח בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב!

ביום שבת קדש הקרובה בע"ה אני חוגג יום הולדת 14 (עברי, כמובן - כ' מרחשון). כעת אני לומד מסכת תענית פעם שלישית (הפעם עם סיכומים ובעיון רב יותר). כעת אני אוחז בדף ל'.

האם כדאי ללמוד כעת את דף ל' ולהמתין ליום שבת קדש ע"מ ללמוד דף ל"א. יש ענין לסיים מסכת ביום הולדת?

שהרי בינתיים יש את היום, מחר ויום ששי בהם אני יכול ללמוד בינתיים מסכת מגילה (פעם שניה, גם היא תהיה בע"ה עם סיכומים ועיון).

מה הרב מציע לעשות - לחכות ליום שבת קדש ולסיים בו מסכת, או לסיים אותהּ היום ולהתחיל מסכת מגילה?

והאם יש דברים שמומלץ לעשות ביום ההולדת?

תודה רבה לכבוד הרב!!

תשובה

שלום לך ומזל טוב,

כל דרך שתבחר היא טובה.

ניתן להתחיל מסכת בלי לסיים את הקודמת ולחגוג את הסיום ביום הולדתך.

זה יום להתבונן על הטוב שבחייך ולקבל על עצמך להוסיף בתורה וביראת שמים ובאהבת הבריות ועוד.

אני חושב שלהוסיף תורה ולשמוח בתורה ובכך שאתה כבר שנה מקיים מצוות כמצווה ועושה - זו מעלה גדולה.

יש הנותנים צדקה ביום זה במטבעות כפי גילו לא שייך בשבת

\ברכותי עלה והצלח

דוד לוי