סוכה בגג שלנו או בחצר .למען השלום.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/05/21 15:31 כח באייר התשפא

שאלה

שנה שעברה איפשרנו לשכנים קומה מתחתינו לעשות סוכה על הגג השייך לנו במקום בחצר הבית. לצערינו בהמשך הבנו כי השכנה הצמודה לדירתנו סבלו מאד מהרעש כאבי ראש מיגרנות וביקשו ממני לא לתת לשכנים מקומה נמוכה יותר לעשות סוכה על הגג שלנו כיון שמדובר במשפחה גדולה המארחת עוד אורחים והסבל של הדרים סמוך לגג גדול כל חג הסוכות.(מדובר באשה עם מחלות רקע). אמרתי לה שאכן לא אתן את הגג שלנו ושאבקש מהשכנים לעשות סוכתם בחצר. בנוסף בעלי ואני קשישים עם מחלות רקע בקבוצת סיכון ואני חוששת שאם השכנים מקומה מתחתינו יעשו סוכתם צמוד לסוכה שלנו על הגג עלולה בריאותינו להפגע כי כאמור מדובר במשפחה גדולה מאד המארחת עוד אנשים בסוכתם ולכן מפני ונשמרתם לנפשותיכם בתקופת הקורונה, אמרתי להם שהשנה יעשו סוכתם בחצר!. הענין קשה לי ריגשית . האם נהגתי נכון?? תודה!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לכם שנת בריאות גדולה, הגנה מהקורונה, ושמחה גדולה.

קשה כמובן להכריע בשאלה זו בלי לשמוע את הצדדים כולם.

אולם מהדרך בה את מתארת את המציאות, נראה שנהגת נכון מאוד, משתי סיבות:

א. אין טעם בקיום מצוות סוכה כאשר היא באה על חשבון שכנים אחרים, ואפשר שזו כלל לא מצווה.

ב. מותר לכם לדאוג לעצמכם, לאור ההלכה הקובעת ש"שלך קודם לשל כל אדם", ו"חייך קודמים לחיי חברך".

והכל לעשות בשלום

כל טוב וחג שמח