שאל את הרב

סובל כבר הרבה זמן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/02/22 18:20 ו באדר א'

שאלה

היי כבוד הרב , אני מזה 5 שנים סובל מורדות ודיכאון , הייתי בכל המקומות פסיכיאטרים פסיכולוגים מתקשרים רבנים ושום דבר לא עוזר לי , כאמור הייתי בצבא , בזמן הצבא גילו לי גם סוכרת נעורים , אני כבר באפיסת כוחות , אני כרגע לומד מדעי המחשב , וגם שמה לא מצליח לי , לא מצליח ללמוד , מה עליי לעשות ?

תשובה

שלום וברכה

ולוואי ולוואי ויכולתי לעזור כמידה שאתה זקוק לה.

מסע החיים שלך קשה - ואתה מתאר אפיסת כוחות, והדבר גם משפיע בוודאי על כל הנושאים האחרים, וגם על ההצלחה בלימודים.

ואיך אוכל לדעת מה עליך לעשות ? איזה כלים יש בידי לענות לך ?

האם אני יכול לשתף אותך בעצה קטנה, ראשונית, ואם היא תפעל - אנא שוב, וננסה למצוא גם את הצעד השני ?

אם כן, יש לי עצה קטנה:

בד בבד עם תשומת לב לכל המכשולים במסע החיים שלך - תענה לעצמך גם על השאלה מהם הצדדים הטובים שיש בהם, מה משמח אותך, עם מי אתה כן יכול לדבר לפחות חלקית, מי רוצה לעזור לך לפחות חלקית וכדו'.

כיוון, שכאשר מסתכלים על התמונה בכללותה, ורואים לא רק את החושך כי אם גם את הצדדים המאירים, מקבלים לעתים חיזוק להעביר עוד דברים מהצד השחור לצד המאיר.

זו עצה. קטנה. ראשונית. ואם תרצה - נמשיך הלאה.

כל טוב ובשמחה

כתבות נוספות