סדר לימוד להלוויית מרן שר התורה הגאון רבי חיים קנייבסקי זצוקלל"ל

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 21/03/22 10:08 יח באדר ב'

שאלה

כל מי שיוכל להשתתף בהלוויית מרן שר התורה יגיע

ראוי לסגור את החנויות לכנה דקות

ורבנים ותלמידים מורים ומורות

ייחדו עשר דקות בשעה אחת עשרה

ללימוד לעלוי נשמת מרן הרב שמריהו יוסף חיים קנייבסקי

הנה סדר לימוד מקוצר שערכתי

אודה אם תסייעו להפיץ ולשתף בכל דרך אפשרית

כדאי

תשובה

סדר הלימוד בשעת ההלויה של שר התורה.

חכם שמת הכל קרוביו גדול הדור שנאסף

סוגרין חנויות והכל אבלים.

כל מי שיכול לצאת ולהשתתף בהלוויית שר התורה

מרן הרב חיים קנייבסקי

ישכים ויצא .

מי שאינם יכולים לצאת

יקדישו כמה דקות בשעה אחת עשרה

לקריאת תהילים

ומשנה אותיות נשמה

רבנים מחנכים מורים מורות

ישתפו את התלמידים והתלמידות

בכל אתר ואתר.

להלן סדר הלימוד הרצוי שערכתיו לכבוד מרן :

תהילים מזמור צא:

א יֹשֵׁב בְּסֵתֶר עֶלְיוֹן בְּצֵל שַׁדַּי יִתְלוֹנָן:

ב אֹמַר לַ-ה' מַחְסִי וּמְצוּדָתִי אֱלֹהַי אֶבְטַח בּוֹ:

ג כִּי הוּא יַצִּילְךָ מִפַּח יָקוּשׁ מִדֶּבֶר הַוּוֹת:

ד בְּאֶבְרָתוֹ יָסֶךְ לָךְ וְתַחַת כְּנָפָיו תֶּחְסֶה צִנָּה וְסֹחֵרָה אֲמִתּוֹ:

ה לֹא תִירָא מִפַּחַד לָיְלָה מֵחֵץ יָעוּף יוֹמָם:

ו מִדֶּבֶר בָּאֹפֶל יַהֲלֹךְ מִקֶּטֶב יָשׁוּד צָהֳרָיִם:

ז יִפֹּל מִצִּדְּךָ אֶלֶף וּרְבָבָה מִימִינֶךָ אֵלֶיךָ לֹא יִגָּשׁ:

ח רַק בְּעֵינֶיךָ תַבִּיט וְשִׁלֻּמַת רְשָׁעִים תִּרְאֶה:

ט כִּי אַתָּה ה' מַחְסִי עֶלְיוֹן שַׂמְתָּ מְעוֹנֶךָ:

י לֹא תְאֻנֶּה אֵלֶיךָ רָעָה וְנֶגַע לֹא יִקְרַב בְּאָהֳלֶךָ:

יא כִּי מַלְאָכָיו יְצַוֶּה לָּךְ לִשְׁמָרְךָ בְּכָל דְּרָכֶיךָ:

יב עַל כַּפַּיִם יִשָּׂאוּנְךָ פֶּן תִּגֹּף בָּאֶבֶן רַגְלֶךָ:

יג עַל שַׁחַל וָפֶתֶן תִּדְרֹךְ תִּרְמֹס כְּפִיר וְתַנִּין:

יד כִּי בִי חָשַׁק וַאֲפַלְּטֵהוּ אֲשַׂגְּבֵהוּ כִּי יָדַע שְׁמִי:

טו יִקְרָאֵנִי וְאֶעֱנֵהוּ עִמּוֹ אָנֹכִי בְצָרָה אֲחַלְּצֵהוּ וַאֲכַבְּדֵהוּ:

טז אֹרֶךְ יָמִים אַשְׂבִּיעֵהוּ וְאַרְאֵהוּ בִּישׁוּעָתִי:

אנא בכח

אָנָּא בְּכֹחַ גְדֻּלַּת יְמִינְךָ תַּתִּיר צְרוּרָה:

קַבֵּל רִנַּת עַמְּךָ שַׂגְּבֵנוּ, טַהֲרֵנוּ נוֹרָא:

נָא גִבּוֹר, דוֹרְשֵׁי יִחוּדְךָ כְּבָבַת שָׁמְרֵם:

בָּרְכֵם טַהֲרֵם, רַחֲמֵי צִדְקָתְךָ תָּמִיד גָמְלֵם:

חֲסִין קָדוֹשׁ, בְּרוֹב טוּבְךָ נַהֵל עֲדָתְךָ:

יָחִיד גֵּאֶה, לְעַמְּךְ פְּנֵה, זוֹכְרֵי קְדֻשָּׁתְךָ:

שַׁוְעָתֵנוּ קַבֵּל וּשְׁמַע צַעֲקָתֵנוּ, יוֹדֵעַ תַעֲלֻמוֹת:

בָּרוּךְ שֵׁם כְּבוֹד מַלְכוּתוֹ לְעוֹלָם וָעֶד .

משנה אותיות נשמה

אבות פרק ב:

מַרְבֶּה תּוֹרָה – מַרְבֶּה חַיִּים.

מַרְבֶּה יְשִׁיבָה – מַרְבֶּה חָכְמָה.

מַרְבֶּה עֵצָה – מַרְבֶּה תְּבוּנָה.

מַרְבֶּה צְדָקָה – מַרְבֶּה שָׁלוֹם.

קָנָה שֵׁם טוֹב,

קָנָה לְעַצְמוֹ;

קָנָה לוֹ דִּבְרֵי תּוֹרָה,

קָנָה לוֹ חַיֵּי הָעוֹלָם הַבָּא:

אבות פרק ו:.

גְּדוֹלָה תּוֹרָה יוֹתֵר מִן הַכְּהוּנָּה וּמִן הַמַּלְכוּת, שֶׁהַמַּלְכוּת נִקְנֵית בִּשְׁלֹשִׁים מַעֲלוֹת, וְהַכְּהֻנָּה בְּעֶשְׂרִים וְאַרְבַּע, וְהַתּוֹרָה נִקְנֵית בְּאַרְבָּעִים וּשְׁמוֹנֶה דְבָרִים, וְאֵלוּ הֵן,

בְּתַלְמוּד,

בִּשְׁמִיעַת הָאֹזֶן,

בַּעֲרִיכַת שְׂפָתָיִם,

בְּבִינַת הַלֵּב,

בְּאֵימָה,

בְּיִרְאָה,

בַּעֲנָוָה,

בְּשִׂמְחָה,

בְּטָהֳרָה,

בְּשִׁמּוּשׁ חֲכָמִים,

בְּדִקְדּוּק חֲבֵרִים,

בְּפִלְפּוּל הַתַּלְמִידִים,

בְּיִשּׁוּב,

בְּמִקְרָא,

בְּמִשְׁנָה,

בְּמִעוּט סְחוֹרָה,

בְּמִעוּט דֶּרֶךְ אֶרֶץ,

בְּמִעוּט תַּעֲנוּג,

בְּמִעוּט שֵׁנָה,

בְּמִעוּט שִׂיחָה,

בְּמִעוּט שְׂחוֹק,

בְּאֶרֶךְ אַפַּיִם,

בְּלֵב טוֹב,

בֶּאֱמוּנַת חֲכָמִים,

בְּקַבָּלַת הַיִּסּוֹרִין

הַמַּכִּיר אֶת מְקוֹמוֹ,

וְהַשָּׂמֵחַ בְּחֶלְקוֹ,

וְהָעוֹשֶׂה סְיָג לִדְבָרָיו,

וְאֵינוֹ מַחֲזִיק טוֹבָה לְעַצְמוֹ,

אָהוּב,

אוֹהֵב אֶת הַמָּקוֹם,

אוֹהֵב אֶת הַבְּרִיּוֹת,

אוֹהֵב אֶת הַצְּדָקוֹת,

אוֹהֵב אֶת הַמֵּישָׁרִים,

אוֹהֵב אֶת הַתּוֹכָחוֹת,

וּמִתְרַחֵק מִן הַכָּבוֹד,

וְלֹא מֵגִיס לִבּוֹ בְּתַלְמוּדוֹ,

וְאֵינוֹ שָׂמֵחַ בְּהוֹרָאָה,

נוֹשֵׂא בְעֹל עִם חֲבֵרוֹ,

וּמַכְרִיעוֹ לְכַף זְכוּת,

וּמַעֲמִידוֹ עַל הָאֱמֶת,

וּמַעֲמִידוֹ עַל הַשָּׁלוֹם,

וּמִתְיַשֵּׁב לִבּוֹ בְּתַלְמוּדוֹ,

שׁוֹאֵל וּמֵשִׁיב שׁוֹמֵעַ וּמוֹסִיף,

הַלּוֹמֵד עַל מְנָת לְלַמֵּד וְהַלּוֹמֵד עַל מְנָת לַעֲשׂוֹת,

הַמַּחְכִּים אֶת רַבּוֹ,

וְהַמְכַוֵּן אֶת שְׁמוּעָתוֹ,

וְהָאוֹמֵר דָּבָר בְּשֵׁם אוֹמְרוֹ,

הָא לָמַדְתָּ כָּל הָאוֹמֵר דָּבָר בְּשֵׁם אוֹמְרוֹ מֵבִיא גְאֻלָּה לָעוֹלָם, שֶׁנֶּאֱמַר וַתֹּאמֶר אֶסְתֵּר לַמֶּלֶךְ בְּשֵׁם מָרְדְּכָי:

גְּדוֹלָה תוֹרָה שֶׁהִיא נוֹתֶנֶת חַיִּים לְעֹשֶׂיהָ בָּעוֹלָם הַזֶּה וּבָעוֹלָם הַבָּא, שֶׁנֶּאֱמַר "כִּי חַיִּים הֵם לְמוֹצְאֵיהֶם וּלְכָל בְּשָׂרוֹ מַרְפֵּא", וְאוֹמֵר, "רִפְאוּת תְּהִי לְשָׁרֶךָ וְשִׁקּוּי לְעַצְמוֹתֶיךָ", וְאוֹמֵר, "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתוֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר", וְאוֹמֵר, "כִּי לִוְיַת חֵן הֵם לְרֹאשֶׁךָ וַעֲנָקִים לְגַרְגְּרֹתֶיךָ", וְאוֹמֵר

תִּתֵּן לְרֹאשְׁךָ לִוְיַת חֵן עֲטֶרֶת תִּפְאֶרֶת תְּמַגְּנֶךָּ", וְאוֹמֵר, "כִּי בִי יִרְבּוּ יָמֶיךָ וְיוֹסִיפוּ לְךָ שְׁנוֹת חַיִּים", וְאוֹמֵר, "אֹרֶךְ יָמִים בִּימִינָהּ בִּשְׂמֹאוֹלָהּ עֹשֶׁר וְכָבוֹד", וְאוֹמֵר "כִּי אֹרֶךְ יָמִים וּשְׁנוֹת חַיִּים וְשָׁלוֹם יוֹסִיפוּ לָךְ" וְאוֹמֵר, "דְּרָכֶיהָ דַּרְכֵי נוֹעַם וְכָל נְתִבוֹתֶיהָ שָׁלוֹם":

כָּל מַה שֶּׁבָּרָא הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא בָּעוֹלָמוֹ, לֹא בְרָאוֹ אֶלָּא לִכְבוֹדוֹ, שֶׁנֶּאֱמַר, "כֹּל הַנִּקְרָא בִשְׁמִי וְלִכְבוֹדִי בְּרָאתִיו יְצַרְתִּיו אַף עֲשִׂיתִיו", וְאוֹמֵר "יְהֹוָה יִמְלֹךְ לְעֹלָם וָעֶד":

רַבִּי חֲנַנְיָא בֶּן עֲקַשְׁיָא אוֹמֵר, רָצָה הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא לְזַכּוֹת אֶת יִשְׂרָאֵל, לְפִיכָךְ הִרְבָּה לָהֶם תּוֹרָה וּמִצְוֹת, שֶׁנֶּאֱמַר "יְהֹוָה חָפֵץ לְמַעַן צִדְקוֹ יַגְדִּיל תּוֹרָה וְיַאְדִּיר":

השכבה

אֵל מָלֵא רַחֲמִים שׁוֹכֵן בַּמְּרוֹמִים,

הַמְצֵא מְנוּחָה נְכוֹנָה עַל כַּנְפֵי הַשְּׁכִינָה

בְּמַעֲלוֹת קְדוֹשִׁים וּטְהוֹרִים כְּזוֹהַר הָרָקִיעַ מַזְהִירִים

אֶת נִשְׁמַת מורנו ורבינו שר התורה

מרן הרב שמריהו יוסף חיים קנייבסקי

בן הרב יעקב ישראל קניבסקי ("הסטייפלר") והרבנית פעשא מרים,

שֶׁהָלַךְ לְעוֹלָמוֹ,

בַּעֲבוּר שֶׁאנו נודבים צְדָקָה בְּעַד הַזְכָּרַת נִשְׁמָתוֹ,

ובלי נדר מקבלים על עצמנו

ללמוד .......... לעלוי נשמתו

לָכֵן בַּעַל הָרַחֲמִים יַסְתִּירֵהוּ בְּסֵתֶר כְּנָפָיו לְעוֹלָמִים,

וְיִצְרֹר בִּצְרוֹר הַחַיִּים אֶת נִשְׁמָתוֹ,

ה' הוּא נַחֲלָתוֹ, וְיָנוּחַ בְּשָׁלוֹם עַל מִשְׁכָּבוֹ,

וְנֹאמַר אָמֵן.