סדרי שבעה בעת הסגר והמגפה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/01/21 23:31 כח בטבת התשפא

שאלה

בס"ד

לרבנים שלום

לאור שאנו נמצאים בתקופה קשה של סגר ומגפת הקורונה

רציתי לדעת במידה ויושבים שבעה ואין אפשרות למניין איך אומרים קדיש ומה סדר תפילות

האם מניחם תפילין , אומרים הלל, תחנון וכו'

ומה אם אדם צריך להמשיך טיפול רפואי ובדיקות דחופות

לבשורות וישועות טובות

בברכה

ראובן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אם חלילה יש אדם שחייב לשבת שבעה הוא יושב ואפילו אם אין מניין ולא אומר קדיש עצם הישיבה היא החיוב. אמנם האבלים נוהגים מהיום השלישי לצאת לבית הכנסת בדרך הקצרה ביותר ובלי מפגשים מיותרים בבית הכנסת או בדרך לבית הכנסת.

ב. ביום ההלויה אם הוא אחד משבעת הקרובים לא מניחים תפילן, אבל יש מקרים שמניחים תפילין, צריך לשאול ת"ח לפי הנתונים השונים.

ג. בדיקות דחופות ממשיכים ולהשתדל לא להפגש עם אנשים, רק לעשות בדיקה ולחזור לשבת שבעה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ