סדרי עדיפויות

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 26/07/18 23:26 יד באב התשעח

שאלה

בס"ד

ב"ה לפשני שנתיים קנינו בית ללא משכנתא. הלוואה של 400000 ש"ח.

אמורים להחזיר תוך 6 שנים. הבית בנוסף צריך לעבור שיפוץ יסודי. ( דברים מינימלים).

האם הכסף צריך ללכת קודם כל לשיפוץ הבית והחובות?

או שמותר להשקיע את הכסף בדיסקים, הפצות וארגון שעורי תורה......

כלומר האם הבית הוא כרגע העיקר ומקום השקית הכסף? או שמותר להשתמש בכסף למטרת זיכוי הרבים?

תודה.

תשובה

שלום וברכה,

לעניות דעתי אם יש לכם כסף להחזיר את החוב, קודם כל החזירו את החוב, אי אפשר לדעת מה ילד יום.

וכן גם ביחס לשאלה של שיפוץ הבית.

נכון שבהפצת תורה יש מעלה, אבל אם הבית צריך שיפוץ יסודי קודם כל יש לדאוג לבני הבית. ניתן להפריש סכום סמלי קטן להפצת שיעורי תורה\צדקה אבל בתנאי שלא יבוא על חשבון בני הבית.

לכן לסיכום, לדעתי יש קודם כל להשתמש בכסף לשיפוץ הבית והחובות.

את התשובה הזו אני כותב מתוך התפיסה שיש חשיבות רבה מאוד ליציבות ואיתנות הבית (בכל הרבדים, מהרובד החומרי עד לרוחני) לפני שיוצאים ומשפיעים החוצה.