סגירת מזל במערכות יחסים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/07/21 16:22 כ באב התשפא

שאלה

היי

בעברי הייתי במערכות יחסים די ארוכות שתמיד הכל הלך כמו שצריך מהתחלה ועד הסוף.

הייתי במערכת יחסים של 5 חודשים עם גבר שבסופו של דבר התברר לי שהוא אינו יהודי. הוא שיקר לי בנוגע לעניין הזה. אך עדיין נשארתי איתו.. וגם בגד בי בסוף.

מאז אני לא מצליחה להכנס למערכות יחסים, משהו מהתחלה מקולקל והמערכות יחסים שלי לא יציבות. נגמרות אחרי גג 4 חודשים.

האם יש מצב כזה שנסגר לי המזל במערכות יחסים בעקבות המקרה עם הגוי? כלומר, שנשארתי איתו למרות ששיקר לי וגיליתי על זה?

ומה אני יכולה לעשות בשביל לתקן?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הצטערתי לקרוא את מכתבך, אבל הדרך לתיקון היא שאין מושג כזה מערכת יחסים עם גברים, כל קשר בין איש ואשה צריך להוביל לנשואין אמיתיים. המושג של "מערכת יחסים" מביא לכך שאין כאן מחויבות אמיתית אלא מערכת מסוימת לזמן מסוים, אבל אנחנו רוצים את האמת המתאימה. על כן אין מושג של מערכת יחסים, אלא הכרויות רק לשם נישואין, ללא מגע בין איש ואשה עד החתונה.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ