סגולת אשר יצר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/05/22 15:03 טז באייר התשפב

שאלה

אני יודעת שסגולה היא בסוף ברכת אשר יצר להוסיף שמות אנשים לברכה לרפואה.

העניין הוא שמרוב אנשים זה די מעיק עליי כל פעםם שאני צריכה להוסיף אותם אחרי הברכה.. זה נהפך לעומס. מצד שני אני לא רוצה להיות אגואיסטית ולא לברך אותם. מה עליי לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין צורך להזכיר את כל הזקוקים לרפואה, וראוי פעם אחת ביום בלבד. אפשר לעשות בתפילה בברכת רפאנו או לאחר פרק תהילים, אבל לא כל פעם שאדם אומר אשר יצר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ