נתונים וקבצים אישים במחשבים שנזרקו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/05/22 13:41 טז באייר התשפב

שאלה

לעיתים אני מוצא מחשבים ישנים שנזרקו

אני טכנאי ומתקן אותם להנאתי (מוסר את חלקם שאינני צריך)

הצטברו ברשותי כמה כוננים קשיחים עם נתונים אישים של אנשים שונים (תמונות, סרטים, מסמכים וכדו')

האם עלי להשקיע מאמץ ולהחזיר לאותם אנשים את הכוננים?

מה גם שיש מעט בושה בהחזרת כונן שנזרק (אפשרי אולי להחזיר בסתר - להניח ליד הדלת או בתיבת הדואר)

אבל גם לאדם יהיה צורך בידע או בחומרה על מנת לשלוף את הנתונים

האם האחריות לגיבוי הקבצים איננה על האדם? (יתכן שחלקם זרקו עקב תקלה טכנית אך בדר"כ לא מסובך להציל את הנתונים) ויתכן שחלקם גם גיבו את הנתונים ואינם צריכים את הכונן שנזרק

דבר זה מונע לסדר מחשב ללא הוצאה כספית עבור כונן אחר - יש לי רצון לתרום חלק מהמחשבים לאנשים שזקוקים ובמקום זה הם נתקעים אצלי ומתישנים ובסוף אצטרך לזרקם

בברכה

תשובה

שלום וברכה

אם אני מבין נכון את המציאות - מדובר במחשבים שנזרקו על ידי בעליהם.

הם זרקו גם את הכוננים, ולמעשה הפקירו אותם, ואתה לא חייב להחזיר.

ברם, מוטלת חובה לא להשתמש בנתונים האלה, ואם אתה נותן את המחשב במתנה למישהו וכדו׳ -למחוק את הנתונים האלה. שימוש בנתונים אלה אסור מדין ״לא תלך רכיל בעמך״ שעליו נאמר בספר משלי ״הולך רכיל מגלה סוד״, ומחיקה מדין איסור נתינת מכשול בפני עיוור.

כל טוב