נרדים ocd

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/01/22 13:55 יח בשבט התשפב

שאלה

אהלן,

אני סובל מהפרעה טורדנית כפייתית (ocd) שגורמת לי לחרדה קשה סביב נושא הנדרים. לדוגמה שאני רוצה לעשות משהו ומיד חושב מה אם נדרתי שלא אעשה את הדבר, למרות שאני יודע שלא נדרתי אני חייב לנדור שאעשה את הפעולה כדי שלא איכנס לחרדה ומצוקה נפשית. מרוב כל הנדרים נוצר מצב שאיני זוכר מה מותר לי ומה אסור ואני נמצא בחרדה תמידית ולא יודע כבר איזה נדר נעשה בהשפעה של ocd ואיזה נדר נעשה בראש צלול.

שאלתי היא איזה נדרים מותרים ואיזה נדרים אסורים?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

בדיוק למענך נוצרה "מסירת מודעה".

אוספים שלושה חברים, מוסרים מודעה בפניהם לאור הנוסח המופיע בהתרת נדרים של ערב ראש השנה, שלא יהיה שום נדר ושום דבר המזכיר נדר שמחייב אותך, ושהכל בטל מראש לחלוטין.

וממשיכים לחיות בשמחה ובטוב לבב, משוחררים מאימת הנדרים.

כל טוב