נפלתי עם אשת איש, ומתקשרת אמרה לי שאני צריך לשלם 11,000 ש"ח

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 28/10/21 09:46 כב בחשון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי שאלה לשאול אותך?

האם בן אדם שעשה עוונות ויצא אם אישה נשואה והוא צריך לעשות תיקון כרת.

האם חייבים לשלם כסף בשביל תיקון?

כי אני ובת זוג שלי הכרנו מתקשרת והיא לקחה מאיתנו סכומים גבוהים של כסף

המתקשרת טענה שזה בשביל תיקון כי אתה יצאת אם אישה נשואה.

וכמו שבעבר אמרו "מות יומת".

האם זה בסדר מבחינת הלכה לקחת כסף לתיקון כרת.

הכוונה סכומים גבוהים כמו נגיד 11.000.

או שזה לא חוקי מבחינה משפטית.

או שאפשר לתבוע אזרחית כבוד הרב.?

המתקשרת תענה שזה כרת ואני יכול למות מי זה.

אז היא ביקשה בשביל המקובל שלה סכום כסף גבוה.

ולי למשל יכול לקרות משהו אם למשל לא היתי עושה תיקון כרת?

תשובה

שלום וברכה,

אכן, ישנו איסור חמור מאוד מהתורה להיות עם אשת איש. וחייבים לעשות על כך תשובה רצינית.

אשריך שחשוב לך לחזור בתשובה על מעשה שכזה. שערי תשובה אינם נעולים, ועל כל חטא ועוון אפשר לחזור בתשובה. הדרך לחזור בתשובה מעבירות מבוארת בספר הרמב"ם על ידי שיעשה: חרטה, וידוי וקבלה לעתיד.

בנוסף, אחד מדרכי התשובה הוא לתת צדקה לעניים ונזקקים. ויש במתן הצדקה חלק מתהליך התשובה. כפי שאנו אומרים בתפילה בימים נוראים: "תשובה, ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה".

יש להוסיף, לגבי הליכה למתקשרים שונים, זהו דבר שנוגד את דרך התורה.

ויש בכך איסור ממש, כפי שכתוב בספר דברים פרק יח פסוק י - יב: "לֹא יִמָּצֵא בְךָ... קֹסֵם קְסָמִים מְעוֹנֵן וּמְנַחֵשׁ וּמְכַשֵּׁף: וְחֹבֵר חָבֶר וְשֹׁאֵל אוֹב וְיִדְּעֹנִי וְדֹרֵשׁ אֶל הַמֵּתִים: כִּי תוֹעֲבַת ה' כָּל עֹשֵׂה אֵלֶּה...".

הרמב"ם מבאר את אחד הטעמים לאיסור זה: "שתהיה תמים בדעה והשכל ואל תאמין בנחשים וקסמים וכשפים מפני שהם תוהו והבל שנמשכו בהם חסרי הדעת".

והרמב"ן מנה במצווה ח' את המצווה "תמים תהיה" שניחד לבבנו אליו לבדו ושנאמין שהוא לבדו עושה הכל". ולא המתקשרים השונים.

זאת ועוד, רוב המתקשרים הללו הם נוכלים וגונבים כספים רבים מאנשים תמימים לטובת כיסם הפרטי. ולכן, אין סיבה לשלם לאנשים שונים כספים שאינכם יודעים לאן זה מגיע.

כמובן, שמומלץ שתיתן צדקה לפי ראות עיניך, לטובת אנשים נזקקים. ויש בכך גם חלק מתהליך התשובה החשוב שאתה נזקק לו.

המושג "תיקון כרת" הוא מושג שיצא מהקשרו ברוב המקרים. המתקשרת שמפחידה אותך שתמות ומנצלת זאת ללקיחת כספים, היא בעצמה צריכה לפחד מהעונש שהיא עשויה לקבל משמים.

שאלתך מבחינה חוקית, האם אתה יכול לקחת את הכסף חזרה, כדאי להתייעץ עם משפטן / עורך דין.

בברכה רבה,

הלל מרצבך