נפלתי במערכת יחסים (מינית) עם גבר נשוי

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 21/12/21 18:41 יז בטבת התשפב

שאלה

שלום וברכה,

אני מרגישה כל כך רע עם עצמי אני בוכה ללא הפסקה ויש בי חרטה בלב ענקית אני מרגישה שבגדתי בבורא עולם בהורים שלי בערכים שלי ובעצמי בעיקר מלפני כמה ימים הייתי עם גבר נשוי ושאלתי אותו עם הוא עדיין נשוי והוא אמר לי שהוא כבר הלך לרבנות ושאלתי אותו עם הוא הביא לה גט והוא ענה לי שהוא כבר לא חי איתה ומביא כל חודש כסף לילדים ושהוא כבר לא עם אישתו.

אני יודעת שבהלכה זה לא אומר כלום ושחייב גט!!

אני כותבת את זה עם דמעות ואבן על הלב כי אני יודעת שבפינה בראש שלי ידעתי שהוא עוד לא דרוש ועדיין עשיתי את העבירה הנוראית הזאת..

אני לא יודעת מכאן מה לעשות אני צריכה תשובה ! אני פוחדת שהחיים שלי הרוסים ושזה יעכב לי את המזל ואני מפחדת שבורא עולם לא יתן לי חלק לעולם הבא אני כל כך בחורה מאמינה אני כל כך מצטערת ועשיתי את הנדר לבורא עולם שאני לא אתקרב אליו יותר לעולם !! בבקשה אם אפשר תשובה כמה שיותר מהר ..

תודה ..

תשובה

שלום וברכה,

כואב מאוד מה שאת מספרת.

אכן אסור לקיים יחסים מחוץ לחיי נישואים, וקל וחומר שלא עם גבר נשוי.

אשרייך שאת מתחרטת על מה שעשית, ואת מחפשת דרכי תשובה. אינני יודע עד כמה הוא לחץ עלייך לפתח את הקשר הזה. אבל אין ספק שמבחינתך לא היית צריכה להיגרר לכזה מעשה.

יש כלל בדרכי התשובה, שמביא הרמב"ם בהלכות תשובה. התשובה כוללת 3 שלבים:

חרטה, וידוי, קבלה לעתיד.

עצם זה שבכית הרבה על מעשייך מעיד שאת מתחרטת מאוד על המעשה שעשית.

עלייך להתוודות לפני ה' על מה שעשית ולבקש את סליחתו.

(ראוי לתת צדקה, שיש בה כדי לכפר).

עלייך לקבל על עצמך שלא תשובי לזה החטא לעולם, ותתרחקי מכל דבר שמוביל לנפילות שכאלו.

זה כולל להתרחק מהבחור הזה שנפלת איתו, ושמירה שלא לפתח סוג של קשר שעשוי להביא לקשר מיני כלשהו. תקבלי עלייך הרחקות נוספות בעניינים הקשורים לקשרים עם גברים.

בעז"ה את צריכה לחפש את הבחור שתתחתני איתו ותחיי איתו מתוך שמירה על קדושה וטהרה לעד. ובכך יכופר לך על חטאך.

בהצלחה רבה