נפלתי באיסור נידה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 16/11/20 08:59 כט בחשון התשפא

שאלה

היי כבוד הרב,

יש לי בת זוג ששתינו מתחזקים שומרים נידה שומרים שבת היא הולכת בצניעות אני חובש ציצית בעלי תשובה כבר כמעט שנה..

נפלנו היום בנידה.

רציתי לדעת מה עליי לעשות איך מתקנים זאת?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

אפתח בכך שזו זכות גדולה שאתם מתחזקים ומשתדלים לחזור בתשובה.

לגבי שאלת התיקון למי שבא על הנידה.

הבית יוסף בסימן קפה על סעיף ד' עוסק בתיקון שיש לעשות למי שבא על אשתו בשעה שהיא נדה. וישנה מחלוקת בין גדולי ישראל מהי דרך הכפרה למי שנופל בזה, שכידוע יש בכך איסור כרת.

להלן סיכום הדעות (מתוך הספר שירת הים), מה יעשה אדם לכפרה כשבא על אשתו נדה: (מקורות: פתחי תשובה סימן קפה סקי"ב, טהרת הבית ח"א הערה כא עמ' קכה)

 מרדכי בשם המהר"ם – יתענה יום אחד בשבוע מ-י' אייר עד ראש השנה (סה"כ 20 צומות), ויכול לפדות כל צום ב-י"ב פשיטין (מטבע) שיתן לצדקה.

 תרמת הדשן בשם המהר"ם – יתענה יומיים בשבוע מ-י' אייר עד ראש השנה (סה"כ 40 צומות). ויכול לפדות כל צום כנ"ל. ואסור בבשר ויין בערב התעניות.

 רמ"א – יתענה 40 יום, יומיים בשבוע לא רצופים. ויכול לפדות כל צום בכסף. ואסור בבשר ויין בערב הצומות.

 האר"י – יתענה 82 יום.

 מקובלים (הובא בחתם סופר סי' קנה) – יתענה 72 יום, ואם חטא ב' פעמים (בכניסה ויציאה) יתענה פעמיים (144 יום).

 מקובלים (לפי דעות אחרות) – יתענה 62 יום כמניין "נדה", כולל 3 האותיות.

 מגן אברהם (סי' תקסח סקט"ו) – "טוב יותר שיצום מפוזרים שבכל עת יהיה לבו נכנע ויהיה חטאו נגדו תמיד".

ולמעשה, הרב עובדיה יוסף בספרו טהרת הבית הכריע שבזמננו יש לחזור בתשובה, להתוודות מכל הלב, להתענות יום אחד, לתת צדקה ולעסוק בתורה (ובפרט בהלכות נדה), להתחזק בשמחה, ,ובכך ימחלו לו.

לגבי שיעור הצדקה, יש שכתבו שצריך לתת שווי אכילה של לפחות שלש ימים.

ומובא האר"י ז"ל שחלק מתיקון זה הוא לימוד לילה שלם ועל כן מן הראוי לעשות זאת

כמו כן, מציע לפנות לקבל הדרכה אישית, לרב מקומי שמכיר אתכם ויעבור לכם בתהליך ההתחזקות.

בהצלחה רבה,

הלל