נסיעה באוטובוס בחינם - חשש גזל?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/12/21 08:01 כח בכסלו התשפב

שאלה

בס"ד ובהשתדלותינו בשמחה:)

שלום:)!

תודה רבה על כל העזרה שאתה ושאר צוות הרבנים נותנים!

במקרה ואוטובוס יוצא לעשות את הקו, אבל המכשיר שקורא את הרב קו לא עובד, והנהג אומר שאי אפשר לשלם ושלעלות בחינם (לכל הנוסעים). האם מותר לעלות על האוטובוס בלי לשלם?

יש הבדל אם כבר בתחנה הראשונה המכונה לא עובדת / בתחנות אחרות?

במקרה ואסור, מה לעשות אם עליתי על אוטובוס כזה?

והאם יש מקרים שבהם מותר בחינם?

השאלה היא בנוסע של גזל / חשש לגזל, אבל אם יש סיבות אחרות שמונעות נסיעה במקרה כזה אשמח לפירוטם:)

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה האחראית.

לנהג יש סמכות להורות לעלות בחינם כאשר המערכת לא פועלת, והנוסעים אינם חייבים לעשות יותר מזה.

כל טוב ויישר כוח