נישואים לגר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/10/20 10:08 ב בחשון התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום

אני בחורה מסורתית שומרת מצוות לפני כמה שנים הכרתי את בעלי שעבר גיור קונסרבטיבי.. התאהבנו והוא עשה גיור צבאי מרצונו (לא בגללי ) לצערי בזמן הגיור לא שמרנו על ריחוק וגם בבית דין לא ידעו על הקשר בנינו.. הוא שמר מצוות שבתות, חגים, תפילות

התחתנו אחרי חצי שנה מהגיור הבאנו ילדים שלומדים במסגרת דתית

בעלי היום הפסיק לשמור מצוות.. חוץ מקידוש וצום בכיפור טהרת המשפחה

התעורר אצלי ספק אולי הגיור שלו בכלל לא תפס כי היינו בקשר בזמן הגיור כמובן שאני מתחרטת כל כך וקיבלתי על עצמי הרבה דברים כדי שיתכפר לי העוון הזה

מה שגם שנה וחצי אחרי הגיור הוא הפסיק לשמור מצוות

האם הוא נחשב יהודי?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

אם ברגע הגיור כהלכה הוא התכוון לשמור מצוות הרי שגיורו תופס והוא יהודי לכל דבר וענין.

מעתה הוא ככל יהודי שעובר עבירה, אם הוא לא ישוב בתשובה הוא יענש כמו כל יהודי שמחלל שבת וכד'.

חזקי ואמצי ותגדלי את ילדיך לתורה ולמצוות.

כל זמן שהוא שומר כהלכה על טהרת המשפחה את יכולה להמשיך לחיות איתו. בעזרת השם הוא ישוב לדרך התורה והמצוות.

לגבי דברים נוספים ששאלת ושמטרידים אותך - תתקשרי אלי הביתה 098987548

בהצלחה דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן