ניפוי קמח

חדשות כיפה רבני בית הלל 09/01/18 10:40 כב בטבת התשעח

שאלה

הכנתי עוגיות מקמח קוסמים ורק לאחר שהכנתי הסתכלתי על האריזה וראיתי שכתוב שהוא צריך מיפוי למרות שיש עליו כשרות בדת והוא היה השקית אומה מפלסטיק ולא מנייר וכתוב שהרצח עבר ניוי מה100 אחוז ל70 אחוז קמח קוסמים. מה לעשות עם העוגיות? האם אפשר לאכול אותן או אסור.הקמח הוא של חברת צבועות בהשגחת הבדצהוא עבר ניפויכך שנשאר70 אחוז מכמות הסוסים המקורית

תשובה

שלום וברכה,

רוב הקמח שנמצא בחנויות הינו בחזקת נקי מחרקים ולכן בדיעבד ניתן לאכול מהעוגיות.

בייחוד שכאן מדובר בקמח שעבר כבר ניפוי ראשוני.

כמובן שלכתחילה יש לנפות את הקמח ולבדוק את כך שאינו מתולע. ניתן לנפות כמות גדולה ולחלק לשקיות קטנות יותר ולשמרו במקפיא.

התשובה התקבלה מהרב ירחם שימשוביץ, רב מרבני בית הלל.