ניהול חברה עסקית לפי ההלכה היהודית

חדשות כיפה הרב דוד לוי 22/03/21 09:45 ט בניסן התשפא

שאלה

שלום רב,

אני רוצה להקים חברת טכנולוגיה בינלאומית גלובלית שתשרת את כל העולם על ידי האינטרנט ותפעל גם בשבת כי אני צריך להתחרות בשוק הבינלאומי ולתת שירות ללא יהודים.

האם זה מותר לפי ההלכה?

מי יכול לענות לי על השאלה הזאת? האם אתה יודע את התשובה? חשוב לי לקבל תשובה רצינית.

ובכלל איך מנהלים חברה עסקית לפי ההלכה היהודית איפה זה כתוב ואיפה מלמדים את זה?

תשובה

שלום לך,

לענ"ד נכון לסגור בשבת כמו כשאדם סוגר את חנותו בשבת ולא מעמיד שם מוכר שאינו יהודי, שימכור למי שאינם יהודים.

אין שום בעיה לקנות תוכנה שתסגור את האתר בשבת בכל מקום בעולם לפי הזמן ששם שבת.

ללמוד ניהול כלכלי על פי ההלכה , תפנה למכון כת"ר.

חג שמח דוד לוי