נידה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/07/20 11:33 ה באב התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דוד לוי

כתוב לשון רבים: שניהן בימי זיבה

האם הכוונה יום זיבה ?

ויקרא פרק יח יט

וְאֶל-אִשָּׁה בְּנִדַּת טֻמְאָתָהּ לֹא תִקְרַב לְגַלּוֹת עֶרְוָתָהּ

ספר החינוך מצוה רז - שלא לבוא על אשה נדה (מ)

לפיכך עמד רבי (יהודה הנשיא) ותיקן שכל אשה שרואה יום אחד (דם) תשב ששה ימים נקיים, וכן אם ראתה שני ימים תשב גם כן ששה נקיים (בתום היומיים), שכל זמן שאינה רואה יותר משני ימים, כשהיא יושבת עליהן ששה ימים נקיים אין בהן מקום ספק מעתה, שאם אותן הימים שניהם בימי נדה הן, לסוף שבעה טהורה היא (ובשביעי טובלת), ואם שניהן בימי זיבה הן לא היתה צריכה (להמתין) אלא יום אחד (כנגד יום).

תודה ממשה

תשובה

שלום לך,

יש להבחין בין נידה לזיבה.

יש לאשה תקופות בהם אם היא רואה דם הרי היא נידה וטמאה 7 ימים ואחר תטהר

יש לאשה תקופות בהם אינה אמורה לראות דם ואם היא רואה הרי היא זבה.

באלפיים השנים האחרונות אין אשה יודעת (ואולי גם לא יכולה לדעת )לחשב את התקופות ולכן הלכה למעשה אנו משלבים את שני האיסורים ומחמירים כמו שניהם

בברכה דוד לוי