נטילת ידיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/02/20 22:01 כ בשבט התשפ

שאלה

שלום רב

בנושא נטילת ידיים :

1. האם אדם שקם לפני עלות השחר (נניח ב 4:30 כשעלות השחר ב 5:15) צריך לנטול ידיים בעת עלות השחר?

2. מה הדין בנוגע לאדם שקם בבוקר, ומרגיש צורך עז ללכת לשירותים. האם צריך לנטול ידיים לפני הכל גם אם זה אומר להתאפק, או ללכת לשירותים ואז לנטול ידיים?

תודה רבה מראש :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. ראוי לחזור וליטול ידים בלא ברכה לאחר עלות השחר, ואם יכול להטיל מי רגלים ראוי ובכך יוכל לחזור ולברך.

2. לכתחילה יטול ידיו, ואחר כך לשרותים, מכיוון שאין לגעת באברי הגוף לפני נטילה.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ