נטילת ידיים שאלה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 05/07/22 00:14 ו בתמוז התשפב

שאלה

אדם שיצא מבית העלמין ולא נטל ידיים , והגיע הביתה והדיח כלים/התקלח

האם יש בעיה בשימוש בספוג שבו נגע או בחפץ שבו השתמש?

2. אדם שלא נטל ידיים ביציאה מבית העלמין ולחץ יד לחברו האם הטומאה עוברת אליו? י שקושי בנושא?

תודה רבה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

1. אין בעיה, בכל אופן מתי שייזכר שלא נטל את ידיו, יטול ידיו לסירוגין.

2. הטומאה לא עוברת, כי בכל מקרה אנחנו טמאים.

בשורות טובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן