נוהג חזרה על פסוק

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/01/21 18:09 יא בשבט התשפא

שאלה

שלום, רב מייעץ אמר לי שעלי לקרוא פעם בשבוע את הפסוק 'ויהי נועם ה' אלוהינו..' 91 פעמים. התביישתי לשאול מה משמעות המספר, אני מכירה את הפסוק ופירושו, יודעת ש-91 זה 'אמן', אבל כשאני אומרת 91 פעמים זה מרגיש לי מונוטוני, מכני, ללא רגש.. כשאני מתפללת, מדברת לקדוש ברוך הוא מידי יום, חשוב לי להתכוון, להרגיש, לשמוח, ו-91 פעמים משפט שחוזר על עצמו קשה לשמור על ריכוז וכוונה. האם חזרה על הפסוק 91 פעמים זה מקובל? הגיוני? מה עלי לעשות בבקשה? תודה רבה רבה מראש ושבוע מצויין,

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אני חלילה לא רוצה לערער על דבריו של רב אחר, מה גם שאינני יודע מי הוא, וכידוע יש גישות שונות.

אני לא שמעתי אצל רבותיי על הנהגות כאלה.

אני חושב שתפילה, גם הנוסח הקבוע וגם תוספת אישית, ואמירת פרקי תהלים בכוונה ומתוך הלב (ועדיף ללמוד אותם לפני כן) הם דבר מעולה (כמובן יחד עם עשיית חסד וצדקה ותיקון המעשים).

כל טוב ובהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן